SEO teksten schrijven

seo teksten schrijven

SEO teksten schrijven die wel voor bezoekers zorgen

Ga je zelf SEO teksten schrijven of SEO teksten laten schrijven? Dan is je doel meer bezoekers op je website krijgen met leuke, interessante artikelen. Content is King is een bekend uitdrukking die vandaag de dag nog steeds geldt. Hoe die content eruit moet zien en hoe deze in elkaar steekt is echter steeds belangrijker geworden en maakt het verschil tussen wel of niet gevonden worden. Ook wanneer je SEO teksten laat schrijven door een ervaren SEO-tekstschrijver is zelf de basiskennis hebben belangrijk. In dit artikel leggen wij van Zoekwoordenonderzoek.nl je uit wat er bij een goede SEO tekst komt kijken.

De basis voor een goede SEO tekst

Je weet dan misschien veel van je onderwerp af en kunt goed schrijven, maar zonder kennis te hebben van welke zoekwoorden het meest gezocht worden, is het als schieten met een blinddoek voor. Je verspilt veel tijd een energie om er daarna achter te komen dat je je doel mist, namelijk meer bezoekers op je website krijgen. Hier komt het zoekwoorden onderzoek voorbij, als sterk fundament voor je SEO teksten, inrichting van je site en verdere marketing activiteiten. Met een gedegen zoekwoorden onderzoek kan je zelf de SEO teksten gemakkelijk schrijven of kun je een SEO tekstschrijver instrueren welke woorden voor jou het belangrijkste zijn. In de volgende alinea leggen we je uit hoe je je tekst SEO proof schrijft, maar eerst vertellen we je wat in een zoekwoorden onderzoek naar voren komt en waarom dit zo belangrijk is.

Zoekwoorden onderzoek laten uitvoeren

De zoekwoorden onderzoeken van Zoekwoordenonderzoek.nl zijn bijzonder uitgebreid, praktisch inzetbaar en bovendien zeer voordelig. Voor 25,- per categorie van woorden krijg jij al het inzicht in welke woorden jouw doelgroep gebruikt om jouw producten of diensten te vinden. In het onderzoek vind je naast de belangrijkste zoekwoorden:

 1. Zoekvolume per maand (gemiddeld en uitgesplitst per maand)
 2. Concurrentie per zoekwoord
 3. Schatting van kosten mocht je willen adverteren
 4. Longtail zoekwoorden (dit zijn combinaties van woorden en zinnen waar men op zoekt)
 5. Verbeterd inzicht in je doelgroep

Nadat wij jouw zoekwoorden onderzoek uitgevoerd hebben, geven we je uitleg hoe je de woorden vervolgens kunt inzetten in een gratis advies gesprek.

Tips voor SEO teksten schrijven

Daar zit je dan, met je laptop en een nieuw word-bestand voor je, klaar om SEO teksten te gaan schrijven. Maar hoe begin je? En hoe voorkom je dat je direct in een writersblock zit? Van ons krijg je de zoekwoorden per categorie in een duidelijke structuur. Vanuit het gratis adviesgesprek hebben we je al laten zien hoe je de woorden kunt inzetten. En eigenlijk is het nu niet moeilijk meer.

 1. Zet de zoekwoorden van belangrijk naar minder belangrijk in je word document
 2. Maak pakkende titels met deze woorden
 3. Start je alinea’s met de woorden uit het zoekwoorden onderzoek
 4. Schrijf nu deze woorden aan elkaar met leuke, pakkende zinnen die rijk zijn aan informatie
 5. Schrijf altijd met de lezer in gedachte, net als dat je deze tekst leest en hierna aan je SEO teksten kan beginnen, schrijf jij ook voor jouw doelgroep
 6. Maak je pagina minimaal 320 woorden, maar hou voor een landingspagina 400-500 woorden aan
 7. Lukt het niet bovenstaand aantal woorden te halen, zorg dan dat de tekst leuk om te lezen is in plaats van in de herhaling te vallen
 8. Maak iedere pagina over één onderwerp, voorkom afdwaling, dan dwaalt je bezoeker misschien wel af naar een andere website!

Met deze tips wordt het schrijven van een SEO tekst een stuk makkelijker. Je begint nu niet meer met dat akelige witte papier in Word voor je, maar met een gevuld bestand waar je alleen nog maar je verhaal tussen de door ons samen vastgestelde zoekwoorden hoeft te zetten!

Help, ik kom er niet uit en wil mijn SEO teksten laten schrijven

Niet iedereen die het alfabet kent is ook een schrijver. Net als dat niet iedereen die kan lopen ook een marathon kan rennen. Kost het schrijven van een tekst jou meer dan een half uur? Dan kun je dit beter uitbesteden aan een professional en je eigen tijd inzetten in je eigen competenties. Anders dan veel mensen denken hoeft een tekstschrijver helemaal niet duur te zijn. Via onze partnercontracten leveren wij al SEO tekstschrijvers voor 2ct per woord. Deze teksten zijn 100% SEO proof, worden aangeleverd met de juiste titels en omschrijving voor Google en worden altijd door een 2e lezer nagelezen. Hiermee kom je voor een goede SEO landingspagina op ongeveer €8 ,-. Voor dit bedrag hoef je zelf niet in de pen te klimmen en weet je zeker dat de teksten die je op je website zet leuk geschreven zijn en naar de richtlijnen van Google.